Ervaringen


Wielplankjes

Ik heb meerdere plastieken kastjes met grote plastiek schuiven in.  Ze staan op wieltjes, die na verloop van tijd allemaal gewoon uit het kastje vallen als je het ook maar lichtjes durft opheffen. Heel vervelend, want je krijgt ze er moeilijk, of niet meer, terug in, want de plastieken behuizing geraakt vervormd, of “uitgelodderd” om het met een Antwerps woord te zeggen. En zonder dat vierde wieltje vallen ze ook gemakkelijk om.
Daarom bedacht ik, dat ik wielplankjes wilde, zoals die waar je een stevige bloempot op kan zetten. Die plankjes worden aan schandalig hoge prijzen verkocht ongeveer rond de 25 Euro p/stuk en ze zijn allemaal in dezelfde vierkante, of ronde maat gemaakt. Dus sommige kastjes konden er wel opstaan, nadat ik hun wieltjes verwijdert had, maar enkele kasten waren te groot en die kon ik er enkel in wankel evenwicht (diagonaal) op plaatsen, maar je kon ze dan nog amper verzetten. Dus deed ik een oproep voor iemand die wielplankjes kon maken voor mij.
Na een tijdje bood Stef zich aan. Hij kwam eerst de maten opnemen, bedisselde met mij waar hij het materiaal kon kopen aan redelijke prijzen en ging aan de slag. Groot was mijn verbazing toen hij na enkele weken terugkwam met plankjes die PERFECT van maat waren. Bovendien had hij een vernuftig systeem gevonden om ze met tie-wraps/kabelbinders vast te maken aan de onderkant van de kastjes. I was impressed!!
Dat had ik zelf nooit kunnen maken en ik denk dat ik hem binnenkort nog een keer vraag om enkele kastjes terug op hun pootjes (lees: wieltjes) te krijgen. Ik betaalde hem de afgesproken buren voor zijn tijd en moeite en ben weer een buur-ervaring rijker!
Lilith

_________________________________________________________________________________________________________

Koffiekan

20 jaar geleden, toen mijn man en ik gingen samenwonen, kreeg ik van een collega een koffiezetapparaat cadeau.  Je weet wel, zo eentje met een koffiefilter en onderaan een glazen kan waar de koffie rustig indruppelt.  In de loop van de jaren zijn we die koffiezet heel specifiek beginnen gebruiken tijdens etentjes en familie samenkomsten bij ons thuis.  Met velen samen valt het pas echt op: het wordt stil als iedereen zijn tas koffie heeft .
Afgelopen zomer heb ik tijdens het laatste feest de glazen kan laten vallen.  Kapot.  Letterlijk in 1000 stukjes.
Ik klopte aan bij Buurtijd met de vraag of er misschien iemand ergens nog zo een glazen kan zou hebben liggen?  En ongelooflijk maar waar…  Afgelopen dinsdag kon ik via Buurtijd exact de juiste koffiekan gaan ophalen, bij Dotcom hadden ze precies mijn formaat!  Wat een ongelooflijk geluk en euh… precies op tijd voor alle kerst- eindejaarsfeesten!  Ik kijk alweer uit naar de rust wanneer iedereen zijn tasje koffie heeft 
An

_________________________________________________________________________________________________________

Naar het recyclagepark

Afgelopen week hielp ik Mieke bij het wegvoeren van groenafval en wat ander afgedankt materiaal naar het recyclagepark.  Het werd heel gezellig, met enthousiasme kennisgemaakt met alweer een nieuwe buur uit de buurt… en goed samen- en ge’net’werkt.   

_________________________________________________________________________________________________________

Boodschappen

Afgelopen jaar ben ik van de trap gevallen, en was ik tijdelijk wat minder mobiel.  Veel pijn tijdens het stappen.  Mijn moeder kon me gelukkig wat helpen met het huishouden, maar zij kon niet alles voor me doen.  Ik nam daarom contact op met Buurtijd om iemand te zoeken die eens naar de supermarkt, de bakker en de apotheker voor me wilde gaan.  Snel kreeg ik bericht van Buurtijd, dat Marleen die vlakbij me woont, me graag wilde helpen.  Marleen was mijn reddende engel, en we hadden ook een aangenaam contact.    
Een leuke ervaring, en een nieuw fijn contact!  Dankjewel Buurtijd!

_________________________________________________________________________________________________________