Ervaringen


Wielplankjes

Ik heb meerdere plastieken kastjes met grote plastiek schuiven in.  Ze staan op wieltjes, die na verloop van tijd allemaal gewoon uit het kastje vallen als je het ook maar lichtjes durft opheffen. Heel vervelend, want je krijgt ze er moeilijk, of niet meer, terug in, want de plastieken behuizing geraakt vervormd, of “uitgelodderd” om het met een Antwerps woord te zeggen. En zonder dat vierde wieltje vallen ze ook gemakkelijk om.
*
Daarom bedacht ik, dat ik wielplankjes wilde, zoals die waar je een stevige bloempot op kan zetten. Die plankjes worden aan schandalig hoge prijzen verkocht ongeveer rond de 25 Euro p/stuk en ze zijn allemaal in dezelfde vierkante, of ronde maat gemaakt. Dus sommige kastjes konden er wel opstaan, nadat ik hun wieltjes verwijdert had, maar enkele kasten waren te groot en die kon ik er enkel in wankel evenwicht (diagonaal) op plaatsen, maar je kon ze dan nog amper verzetten. Dus deed ik een oproep voor iemand die wielplankjes kon maken voor mij.
*
Na een tijdje bood Stef zich aan. Hij kwam eerst de maten opnemen, bedisselde met mij waar hij het materiaal kon kopen aan redelijke prijzen en ging aan de slag. Groot was mijn verbazing toen hij na enkele weken terugkwam met plankjes die PERFECT van maat waren. Bovendien had hij een vernuftig systeem gevonden om ze met tie-wraps/kabelbinders vast te maken aan de onderkant van de kastjes. I was impressed!!
*
Dat had ik zelf nooit kunnen maken en ik denk dat ik hem binnenkort nog een keer vraag om enkele kastjes terug op hun pootjes (lees: wieltjes) te krijgen. Ik betaalde hem de afgesproken buren voor zijn tijd en moeite en ben weer een buur-ervaring rijker!
* * * * *
Lilith